Naast het bakken

Bakker-Ondernemer, Arjan Kolkman, heeft naast het bakken nog meer passies: Alles wat 4 of meer wielen heeft, Techniek en Historie. Dit alles heeft uiteraard een oorsprong...  Arjan, opgegroeid in de bakkerij, met het woonhuis boven de bakkerij en winkel, met aan de achterzijde transportbedrijf Kramer, aan de voorzijde een NAM locatie met een jaknikker, een pa die een Amerikaanse auto rijd en dan een enthousiaste opa die zijn passie van o.a. historie weet over te brengen, al met al uitstekende ingrediënten voor de genoemde passies..

Arjan bezit een aantal bijzondere voertuigen, ten eerste een eigen gerestaureerde Chevrolet Nova van het jaar 1977, zeer waarschijnlijk de enigste Nova met een diesel, deze heeft Arjan er ook zo maar even “ingelepeld”, het is een 6,5 liter V8 turbo diesel. De Nova is na de diesel ombouw ook meteen als testvoertuig gebruikt, immers, de gebruikte olie waar de oliebollen in zijn gebakken is uitermate geschikt om hergebruikt te worden, na een grondige zeefbeurt giet je de vloeibare massa zo in de dieseltank en kun je er op rijden.. aldus Arjan Kolkman.

Arjan bezit ook een Dodge, van oorsprong een Dodge W200 uit het jaar 1976, van de originele pickup zijn alleen de cabine en het chassis gebleven. De motor is een 6 cilinder Detroit Diesel van het type 6V-92, de tweetakt motor heeft  2 turbo's gekregen, hier aan gekoppeld een Allison  volautomaat , de achteras van een Daf en om het geheel te dragen werd er een extra  frame gemonteerd. De Dodge wordt ingezet op diverse trekkerslep en tractorpulling evenementen.

Een echte FTF is wel heel bijzonder om te mogen bezitten, van dit Nederlandse truck merk zijn er zo`n 700 vrachtwagens gebouwd. ( zie ook www.FTFtrucks.com ) De FTF van Arjan wordt momenteel gerestaureerd, het is de bedoeling om de FTF als transport middel voor de Dodge te gaan gebruiken en tevens als promotietruck in te zetten voor de bakkerij.

Uit bovengenoemde zijn ondertussen  weer nieuwe ideeën/zaken uit voort gevloeid..

Zo is Arjan voorzitter van Stichting Trekkerslep Schoonebeek  www.trekkerslepschoonebeek.nl , is er www.jaknikker.nl opgericht, een informatieve website over jaknikkers en het zwarte goud in Schoonebeek en is Arjan één van de website beheerders van de FTF club, www.FTFtrucks.com .

Diverse filmpjes:

Nova filmpje

hieronder filmpjes diverse van de Flying Baker in Sebaldeburen, Coevorden, Assen en Lengerich (dld) 

http://www.youtube.com/watch?v=rManVCskB1Q

http://www.youtube.com/watch?v=1Uoccpisr_g

http://www.youtube.com/watch?v=22mN1Ke1I14

http://www.youtube.com/watch?v=cPCmX4ze7GA

 

  Winkels
  Nieuws

Sluiting winkel Emmen-centrum

In het kader van een reorganisatie van ons bedrijf sluiten we onze winkel aan de Weerdingerstraat. Onze winkel in Emmerhout blijft gewoon open.

Lees hele bericht »