MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ondernemen zit ons in het bloed, graag delen wij dit met anderen en dan het liefst ook nog maatschappelijk en tegelijker tijd verantwoord!

 

Op initiatief van bakkerij Kolkman is Bakers4life opgericht

Bakers4life doelstelling is om in Afrikaanse dorpen een simpel maar goede en duurzame bakkerijtjes als een nieuwe onderneming op te zetten en nieuwe banen te genereren. Bakers4life wil ook anderen de beste manieren bijbrengen om brood en gebak te bakken van het lokaal aanwezige materialen/prodocten.


Samen met de stichting Transport4transport, wil Bakers4life een distributienetwerk opzetten voor brood en gebak met in Malawi gebouwde fietskarren. Dit genereert een netwerk van mobiele broodverkopers die een groot gebied kunnen bedienen en hun eigen inkomen kunnen genereren.

Bakers4life biedt kennis en de ondersteuning, de dorpelingen moeten de bakkerij zelf gaan opzetten.
Het eerste bakkerijproject, ondersteund door Bakers4life is opgezet in Mthumba village, zuid Malawi, Balaka district in de zomer (bij hen winter) van 2012.

Bakers4life helpt ook met het vinden van nieuwe technologie om de ovens te verhitten op een meer efficiënte en duurzame manier, door gebruik van natuurlijke bronnen zoals de zon en het minimaliseren van gebruik van hout.

www.bakers4life.org

hier een filmpje van de bakkerij in Malawi http://youtu.be/gKMygcyDJfo

 

  Winkels
  Nieuws

Sluiting winkel Emmen-centrum

In het kader van een reorganisatie van ons bedrijf sluiten we onze winkel aan de Weerdingerstraat. Onze winkel in Emmerhout blijft gewoon open.

Lees hele bericht »