Allergie

 

Allergie, een toenemend probleem ...

Heeft u vragen met betreking tot een bepaalde vorm van allegie. Wilt u weten welke grondstoffen u wel of niet mag hebben, welke producten u wel of niet mag eten of andere vragen. Mail ons en wij geven antwoord op uw vraag of verwijzen u door. 
 
Van al onze producten hebben wij een ingrediëntenspecificatie. 
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de site van het voorlichtingsbureau brood. 
 
Hieronder vindt u wat algemene informatie over diverse soorten allergieën die vrijwel altijd te maken hebben met overgevoeligheid voor een bepaald bestanddeel van het product. 
 
Overgevoeligheid
Overgevoeligheid voor broodbestanddelen is een toenemende klacht. Door het gebruik van broodverbetermiddelen kan de samenstelling van brood erg verschillen. In principe kunnen alle broodsoorten een overgevoeligheidsreactie geven. 
 
Mensen kunnen b.v. overgevoelig zijn voor: 
- Tarwe 
- Gluten 
- Melk 
- Ei 
- Gist 
- Soja 
 
Tarwe
Mensen met een tarwe-allergie verdragen wel rogge, haver en gerst. 
 
Gluten
In tarwe, rogge, haver en gerst komen gluten of op gluten lijkende eiwitten voor. Bekend is de aandoening coeliakie, waarbij het darmslijmvlies wordt beschadigd door gluten. 
Een geringe hoeveelheid gluten, een broodkruimel bijvoorbeeld, is al voldoende om een reactie teweeg te brengen. 
 
Koemelk, kippenei en soja 
Veel voorkomend is de allergie voor koemelk, kippenei en soja. Koemelk -in de vorm van melkpoeder-, eibestanddelen en sojameel worden vaak als broodverbetermiddel gebruikt. 
 
Lactose 
Een ander melkbestanddeel is lactose ofwel melksuiker. Bij mensen die allergisch zijn voor lactose wordt het enzym lactase, nodig voor het afbreken van lactose, niet of onvoldoende aangemaakt. Hierdoor wordt de lactose dus niet goed afgebroken. Ook lactose kan in broodverbetermiddelen voorkomen. Meestal kunnen mensen met een lactose-intolerantie wel kleine hoeveelheden lactose verdragen. Zij kunnen dus over het algemeen gewoon brood eten. 
 
  Winkels
  Nieuws

Sluiting winkel Emmen-centrum

In het kader van een reorganisatie van ons bedrijf sluiten we onze winkel aan de Weerdingerstraat. Onze winkel in Emmerhout blijft gewoon open.

Lees hele bericht »